sindirgidedeler
Yönetici
Kahraman Üye

Karma 2
Her ne yapıyorsam Memleketim içindir...
|
 |
« : 18 Mart 2011, 03:15:29 » |
|
DEDELER Köy Muhtarı Mehmet Ali ÖZTÜRK Telefon 0 533 520 51 45 Tarihi Köyün kuruluşu Şerbetçioğullarından Mehmet'in buraya yerleşmesiyle kurulmuştur.Kurtuluş Savaşında Kuva-i Milliye birliklerine erzak ve güç olarak yardım edilmiştir. Coğrafi Konumu Kuzeyinde Gözeren Köyü, doğusunda Kürendere Köyü, güneyinde Çamalanı Köyü, batısında ise Ulus Dağı bulunmaktadır. İklim Karasal iklim hüküm sürmektedir. Nüfus 130 haneli köyde,1990 sayımına göre 456, 1997 nüfus sayımına göre 344, 2000 nüfus sayımına göre ise 316, 2008 adnks.ne göre 250 kişi yaşamaktadır. Bu tabloya bakıldığında nüfusun yıllara göre önemli ölçüde düştüğü görülmektedir Yüzölçümü 17100 dekar Mahalle ve Mezra Sayısı Yoktur Ulaşım İlçe merkezine 57 km olup, yolu 45 km si asfalt kalan kısmı stabilizedir. İçme Suyu Şebekeli içme suyu mevcut olup yetersizdir. Kanalizasyon Kanalizasyon şebekesi vardır. Ekonomisi ve Tarım Tarım ve hayvancılık başlıca geçim kaynaklarındandır. Mevcut arazinin 326 dekarında tütün 700 dekarında buğday,50 dekar yem bitkisi ve diğer baklagiller üretilmektedir.130 adet büyükbaş 400 adet küçükbaş hayvan mevcuttur. Eğitim Köyde eğitim seviyesi iyi seviyede olup, okuma yazma oranı %79 dur. Köyde ilköğretim okulunun birinci kademesinin 1-2-3.sınıflarının okutulduğu okulu bulunmaktadır. 4-5-6-7-8.sınıflardaki öğrenciler ise Düğüncüler İlköğretim okulunda taşımalı olarak eğitimlerine devam etmektedirler. Köyde bulunan öğrenci sayısı 13, öğretmen sayısı 1, derslik sayısı ise 2'dir. Sağlık Sağlık kuruluşu bulunmayıp halk ihtiyacını ilçe merkezinden karşılamaktadır. Köy Konağı Eski yıllarda yapılmış köy konağı mevcuttur. Köy Camisi Bir adet köy camisi ve İmam-Hatip mevcuttur. Kültür-Turizm Önemli bir turizm potansiyeli yoktur. Sosyal Yaşantı Köyde 1 adet kahvehane ve 1 adet bakkal dükkanı mevcut olup, halk bayram ve düğün törenlerinde toplanmaktadır. Yatırımları / İhtiyaçları Yolun asfaltlanması , fosseptik çukuru yapımı, parke taşı döşemesinin tamamlanması gerekmektedir.
|